• Haberler
  • Eğitim
  • Muğla Odaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık EUROCHAMBERS eğitimine katıldı

Muğla Odaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık EUROCHAMBERS eğitimine katıldı

Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) koordinatörlüğünde yürütülen 'Yeşil ve Dijital Bir Geçiş için Girişimcilik Yetkinlikleri Projesi' kapsamında İspanya'da düzenlenen Eğiticilerin Eğitimine katıldı.

  • 874
Muğla Odaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık EUROCHAMBERS eğitimine katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Odaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık EUROCHAMBERS eğitimine katıldı

Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) koordinatörlüğünde yürütülen "Yeşil ve Dijital Bir Geçiş için Girişimcilik Yetkinlikleri Projesi” kapsamında İspanya’da düzenlenen Eğiticilerin Eğitimine katıldı. Projenin aynı zamanda dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanlarında işletmelerin (KOBİ) ihtiyacı olan elemanı bulmaları için girişimcilik yetkinliklerine sahip mezunlar vermeyi de kapsadığını belirten Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Türkiye’de proje kapsamında eğitim alacak üniversite öğrencilerinin, farklı ülkelerde yüz yüze eğitim alma imkanı bulacağını söyledi. 

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBERS) üyesi Türkiye, Belçika, İspanya, İtalya ve Avusturya’nın ortaklığıyla hayata geçirilen Yeşil ve Dijital Bir Geleceğe Doğru-EntreComp4Transition Avrupa Birliği Projesi kapsamında İspanya’nın Badajoz şehrinde gerçekleştirilen eğiticileri eğitimi gerçekleştirildi. Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Yeşil ve Dijital Geçiş İçin Girişimcilik Yetkinlikleri Projesinde görev yapmak üzere Türkiye’den seçilen 10 eğitmen arasında yer alan Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık eğitime katılan heyette yer aldı. Her ülkeden 10 katılımcı ve temsilcilerin katıldığı ve 3 gün süren eğitim başarıyla tamamlandı. Eğitimde oluşturulan uluslararası takımlar aracılığıyla, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve girişimcilik becerileri üzerine bilgi paylaşımı yapıldı ve birlikte öğrenme deneyimleri yaşandı.

Muğla Odaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık EUROCHAMBERS eğitimine katıldı

Yeni döneminin mottoları: Sürdürülebilirlik, dijital ve girişimcilik
Türk iş dünyasının AB Yeşil Mutabakatına uyumunu kolaylaştırmayı amaçlayan proje, yükseköğretim ve mesleki eğitimin yanı sıra işletmeler, sivil toplum ve hükümet organlarından ana aktörleri de bir araya getiriyor. Proje kapsamında İspanya’daki eğitimin çok verimli geçtiğini kaydeden Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, “Geleceğin ‘Yeşil Geçiş Kolaylaştırıcısı’nın yolunu açmayı hedefleyen ve Avrupa çapında stratejik dijital kapasitelerin oluşturulmasına ve dijital teknolojilerin yaygınlaştırılmasına odaklanan projenin ve öğrenmeyi dönüştürmeye adanmış küresel bir ağ olan EntreComp Topluluğunun bir parçası olmaktan mutlu ve gururluyum.” dedi. Projenin yeşil, sürdürülebilirlik, dijital ve girişimcilik becerilerine odaklandığını vurgulayan Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, şunları söyledi: 

“Avusturya, Belçika, İtalya, İspanya ve Türkiye’den proje ortakları ve uzman eğitmenlerin etkin katılımlarıyla oluşturulan uluslararası takımlarda, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve girişimcilik becerilerine ilişkin bilgilerimizi paylaşma, birlikte öğrenme ve takım çalışmasıyla geliştirme deneyimi kazandık. Şimdi sıra eğitim modüllerinin ulusal adaptasyonunun yapılmasına ve “yeşil geçiş kolaylaştırıcısı” olacak öğrencilerimize pilot eğitimlerin verilmesine geldi.  

Proje aynı zamanda dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanlarında işletmelerin (KOBİ) ihtiyacı olan elemanı bulmaları için girişimcilik yetkinliklerine sahip mezunlar vermeyi de kapsıyor. Dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve girişimcilik bu üç yetkinlik setini kapsayan online ve yüz yüze eğitimleri başarıyla tamamlayacak öğrenciler alacakları sertifikalarla ‘Yeşil Geçiş Kolaylaştırıcısı’ unvanı alacak. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Türkiye’de proje kapsamında eğitim alacak üniversite öğrencileri, aynı zamanda farklı ülkelerde yüz yüze eğitim alma imkanı da bulacak.” 

Bakmadan Geçme