Muğla'da Müteahhitler Derneğine Yoğun Katılım

Muğla'da inşaat sektörünün gelişmesine yönelik kısa süre önce kurulan Muğla 48 Müteahhitler Derneği'ne şimdiye kadar 90 müteahhit üye oldu.

  • 2080
Muğla'da Müteahhitler Derneğine Yoğun Katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla 48 Müteahhitler Derneği üyeleri, Başkan Efkan Zeytinoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Altınkalp Restaurant’ta bir araya geldi, sorunlarını ve çözüm önerilerini istişare etti. Muğla 48 Müteahhitler Derneği Başkanı Efkan Zeytinoğlu, “ Muğla’da inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak için kurduğumuz derneğimize kısa sürede müteahhitlerimiz teveccüh göstererek üye oldular. Artık sorunlarımızın çözümü için çalışma zamanı” dedi.
Muğla 48 Müteahhitler Derneği Başkanı Efkan Zeytinoğlu, “ Derneğimize üye mimar ve mühendislerle istişare de bulunarak, sorunların çözümü konusunda, ortak akılla hareket ederek üyelerimize ışık olmaya çalışacağız. Sorunlarımızın hepsini biliyorsunuz ve her zaman karşılaşıyorsunuz. Bugüne kadar sorunlarımızı bireysel olarak çözemedik. Gerekli kurumlarda hep sessiz kaldık. Belki de sessiz kalmaya zorlandık. Kurumların genel denetlemelerinde, bizlerin sorunları konusunda ya da herhangi bir konuda başvurumuz olmamasından, denetleyiciler sorun yokmuş gibi algıladı.  Artık her şey eskisi gibi olmayacak. Dernek olarak kurumlarımızla iyi niyetle çözemediğimiz sorunları, hukuki yolla çözmek için var gücümüzle çalışacağız”

YAPACAĞIMIZ BAZI ÇALIŞMALAR?
-Belediye imar yönetmeliğinde ve bölge plan notlarında, günümüz koşullarına göre (imar kanununa aykırı olmadan) ilgili maddeleri konuşup, uygulanabilirliğinin istişare edilmesi konusunda çalışma yapacağız.
- Menteşe Belediyesinin imara açtığı ya da açacak olduğu alanların su ve kanalizasyon gibi altyapılarının neden yapılmadığının sorgulanmasını sağlayacağız.
- Müteahhitlerimizin iş güvenliği konusunda bilgilendirilmesini sağlayacağız.
-Tedarikçilerin malzeme fiyatlarını fahiş fiyatla satmasının önüne geçeceğiz.
-Muğla’mızın birinci derece deprem kuşağında yer almasından kaynaklı, kat yüksekliklerimizin az ve yatay mimari olması ile ilgili, imarlı arsaların azlığından kaynaklı müteahhit arkadaşlarımızın bölgesel oranlar konusunda dernek olarak bilinçlendirilmesini ve doğru yönlendirilmelerini sağlayacağız.
 

Bakmadan Geçme