• Haberler
  • Ekonomi
  • Kuzu Pirzola fiyatı tartışma yarattı! Dar gelirli ne yapsın?

Kuzu Pirzola fiyatı tartışma yarattı! Dar gelirli ne yapsın?

2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı vekalet yoluyla kurban kesim bedelini 975 lira olarak açıklamıştı. 975 lira koyunun 1 adediydi. Bugün, bu fiyata 1 kilo pirzola alınamıyor. Geçen 4 yıllık sürede yüksek enflasyon karşısında et fiyatları da nasibini aldı. 2020 yılında Kg fiyatı 80 TL olan pirzola şu anda 1089 liradan satılıyor.

  • 394

Son günlerde et reyonlarında satılan kuzu pirzola fiyatları, geniş bir tartışma başlattı. Kuzu pirzolanın kilogram fiyatının 1089,00 TL olarak etiketlere yansıması, ekonomik zorluk içinde olan vatandaşları endişelendirdi.

Konuyla ilgili konuşan emekli bir vatandaş; ‘’10 Bin TL maaş alıyorum bırakın pirzola yemeyi et dahi alamıyorum, pirzola benim için hayal dedi.’’Fiyatların yüksekliği, özellikle dar gelirli kesimlerde yaşayan vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu. Birçok vatandaş, temel gıda ürünlerine erişimenin zorlaşmasının günlük yaşantılarını nasıl etkilediğini paylaşarak, sosyal medyada bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Konuyla ilgili olarak bazı vatandaşlar, devletin ve yerel yönetimlerin bu tür temel gıda ürünlerinin fiyat artışlarına karşı önlemler alması gerektiğini dile getiriyor. Kuzu pirzola fiyatlarındaki bu yükseliş, ekonomik dengesizlik ve dar gelirli kesimlerin yaşadığı zorlukları bir kez daha gündeme getirerek, toplumsal bir sorun olarak ele alınıyor.

Bakmadan Geçme